Egy millióan a világ békéjéért és egységéért

Gábor Bertalan | 18.10.2021

A Szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont növendékei, pedagógusaik kíséretében, Sára nővér vezetésével, az idén is, október 18-án, a helyi idő szerint 8 órakor egy fél órán át, a békéért és az egységért közösen imádkozva a rózsafüzért, csatlakoztak a világszerte esedező gyermekekhez.

A kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult: 2005 nyarán miközben a gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük levő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra ez a kezdeményezés nemcsak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt. Októberben, a rózsafüzér hónapjában kiemelt hangsúlyt kap. Kiinduló gondolata az a Szent Piótól származó idézet, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, a világ meg fog változni”.

Köszönet és hála, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt szabályok betartása mellett, az idén is sikerült megtalálni az imádságba való bekapcsolódás lehetőségét és módját.

A világ körülöttünk és bennünk, olyan, mint amilyenek vagyunk. Ha jók vagyunk, a világ is, ha rosszak vagyunk, a világ is rossz. Jó volt ismét együtt látni az imádkozó gyermekeket és pedagógusaikat, tudatosítva Szent Pál apostol figyelmeztetését: „Ne aggódjatok semmi miatt, hanem minden imádságotokban és könyörgésetekben terjesszétek kéréseteket az Úr elé, hálaadástokkal együtt.” (Filip 4,6).

FOTÓgaléria itt

Ma 30.11.2021 van, névnapját unnepli András, Andor, holnap Elza.
Gratulálunk!
Hírek
Egy millióan a világ békéjéért és egységéért
|
Készítette: romkat.sk
|