Szíve ment előttem, előre követnek...

Gábor Bertalan | 2023. február 9.
Szíve ment előttem, előre követnek...

„Amikor születtem nem jeleztek nagyot Messiás-mutató különös csillagok, csak az anyám tudta, hogy királyfi vagyok…” Mécs László közismert verssoraival köszöntötték 2023. február 8-án, Barkán 80. születésnapja alkalmából Eigel Gábor barkai plébánost, Stanislav Stolárik, rozsnyói megyéspüspök megtisztelő jelenlétében, aki köszöntőjében az anyaság és az anyai ház fontossága kapcsán párhuzamot vont Szűz Mária, a kegyhely, a Mária-tisztelet és a papi hivatás között.  

Az Erdélyből származó jubiláns, papi életét missziós küldetésként élte meg. Lelkipásztorkodok Erdélyben, Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Indiában, Magyarországon és Szlovákiában. Előbb a kassai, most immár közel 18 éve a rozsnyói egyházmegyében szolgálja Isten-, és Mária népét.

Hűséges, odaadó szolgálatát megyéspüspöke mellett Rákai Gábor püspöki helynök, Icsó Béla barkai polgármester is nagyra értékelte, bizonyították a megjelent paptestvérek, a Szent István Lovagrend tagjai, valamint a közelből és a távolból érkező tisztelői.

Adja Isten, hogy továbbra is tudja hitelesen vallani és bizonyítani: amerre én jártam, a kövek énekeltek, mert az édesanyán izent a köveknek, szíve ment előttem előre követnek.