Mutasd meg ünnepeidet és én megmondom, hogy ki vagy...

Gábor Bertalan | 2022. november 1.
Mutasd meg ünnepeidet és én megmondom, hogy ki vagy...

Ha egyik vagy másik szent sugárzó életpéldája világítótoronyként mutatja az utat, amerre haladnunk kell, akkor Mindenszentek ünnepe az egész túlpartot fényárban úsztatja. Ha egyik vagy másik szent példája felkelti bennünk a vágyat az életszentség után, akkor ma a szentek közösségének kegyelmi tömegvonzásának hatására szinte elszakadunk a földtől és néhány pillanatra az örök mennyei hazában találjuk magunkat, a fehér ruhások megszámlálhatatlan seregétől körülvéve. Közéjük tartozunk mi is, hiszen Isten gyermekeként a ruhánkat fehérre mosva a Bárány vérével, meg vagyunk jelölve a keresztség és a bérmálás eltörölhetetlen jelével. 

2022. november 1-jén Bodnár Béla, okleveles mérnök, a bodollói egyházközség főkurátora és az önkormányzat újonnan megválasztott tagja köszöntötte 60. születésnapja alkalmából, Király Antal, okleveles mérnököt, templomatyát.

 Bizonyos értelemben a kövek és a fák, a halak, a csigák és a madarak mind szentek, mert mindenestül Istenhez tartoznak és tökéletesen betöltik hivatásukat. De mégsem ünnepeljük őket, mert az életszentségükhöz nincs szükségük sem elhatározásra, sem erőfeszítésre, sem állhatatosságra, ezért aztán győzelmet sem akarhatnak.

 Nekünk, embereknek azonban azt a szédítően fönséges és félelmetes hivatást adta a Teremtő, hogy minden körülmény közepette szabadon választhatjuk Őt.

 Köszönjük, hogy jubiláló templomatyánk tudatosan élni ebbéli hivatását, fényes példát adva a maradandó értékek őrzésében, ápolásában és tovább adásában.

 Adja Isten, hogy áldott elődeink példájára az ünnep és az ünneplés, az önkormányzati újraválasztás, valamint az életjubileum kapcsán megfogalmazott elhatározásokra alapozva ne akarjunk mi sem mást, csak továbbra is követni Urunkat, Jézus Krisztust, aki számunkra az Út, az Igazság és az Élet, s kitartsunk Mellette mindvégig, ahogyan Ő kitart mellettünk a világ végezetéig. Sőt, még azon is túl, örökkön örökké, ami valódi oka és alapja a mindenkori ünneplésünknek…