Megtalálni a szív igazi örömét és békéjét...

Gábor Bertalan | 2023. február 14.
Megtalálni a szív igazi örömét és békéjét...

Február 14. a római katolikus liturgiában Szent Cirill és Metód, Európa társvédőszentjeinek és Szent Bálintnak, a szerelmesek védőszentjének az emléknapja. Hálaadás az evangéliumi értékrend megismeréséért, erőkérés a továbbadás és a terjesztés bátorságáért.

 A kedd reggeli szentmisén, a napi rendszeres részvevőkkel egyetemben ismét ott voltak a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont növendékei is, Nagy Gabriella tanárnő vezetésével.

 A napi homíliában minden jelenlevő elmélkedő házi feladatot kapott, a kimenetkor 2 könyvjelzőt azzal, hogy az egyiket ajándékozza legkedvesebbjének, akivel el tud beszélgetni a könyvjelző képeiről.

 A feladat nem véletlenszerű, hiszen keresztényként arra küldettünk, hogy hirdessük az evangéliumot, nemcsak a megszokott helyeken és eszközökkel, hanem új, eddig talán járatlan terepen és nem szokványos módokon is.

 Adjon a Teremtő mindnyájunknak érzékeny szívet, tegye készségessé akaratunkat, hogy felismerjük az „idők jeleit”, s azt a jót, amit talán korábban nem mertünk megtenni gyöngéd sugallatra, mert szokásaink, előítéleteink, félelmeink visszatartottak, ám a két liturgikus ünnep kapcsán kezdjük el végre megcselekedni. Nem feledve, sőt tudatosítva, hogy követségben járva keresnünk kell azt, amit Ő akar és így embertársunk üdvösségének szolgálatában megtaláljuk a szív igazi örömét és békéjét.