Emlék és lehetőség

Gábor Bertalan | 2022. július 17.
Emlék és lehetőség

2022. július 17-én, 3 órakor a Barkáról hazainduló bodrogközi zarándokok egy csoportja tiszteletüket tették a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont épületében, amelynek szépséges kivitelezése és belső összhangjának a híre hozzájuk is eljutott, ezért a búcsúból hazaindulva egy rövid látogatásra szívesen megálltak, ahol Nagy István, iskolaigazgató és Gábor Bertalan, esperes-plébános fogadta, üdvözölte és tájékoztatta a főtisztelendő Böőr Roland, radi plébános vezette zarándokokat.

Jó volt hallani a néhány perces kölcsönös emlékek felidézését, a jövendő terveket és az elkötelezettséget a hit, a gyökerek, a kultúra és az anyanyelv hatékony ápolása érdekében.

A zarándokok ösztönzést kaptak arra is, hogy egy hét múlva, Ferenc pápa kezdeményezésére megünnepeljék a Nagyszülők és az Idősek II. Világnapját. A szűkebb pátriában a közös ünneplésre a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont aulájában kerül majd sor 2022. július 24-én, délután 4 órai kezdettel, amelyre a rendezők ezúton is tisztelettel és szeretettel hívnak mindenkit, legfőképp a nagyszülőket, akiket szent Anna és szent Joachim - Krisztus Urunk nagyszüleinek emléknapja kapcsán - különös figyelmességgel és szeretettel szeretnének köszönteni.