Seperj bár utcákat, vagy építs...

Gábor Bertalan | 2022. október 27.
Seperj bár utcákat, vagy építs...

Szepsiben a Magyarok Házában 2022. október 25-én emlékelőadást tartott Albert Sándor a Kassai Magyar Ipari egykori igazgatója, aki a 150 éves egykori legendás ipariskolára emlékezve a jelenkor kételyeivel egy szebb jövőt remélő vággyal idézte fel a dicső múltat.

Az előadás után Velkey Mária karnagy vezetésével a Vox Columbellea vegyes kar tagjai találkoztak a teremben, ahol Gábor Bertalan esperes-plébános köszönetet mondott az október 13-án Bodollón megrendezett 20. évfordulóját ünneplő Fatimai engesztelő imatalálkozón való aktív részvételért.

Kicsi és nagy történelmünk a szűkebb pátriában gazdag a legendákban, de nem hiányzik belőle úgy a kétely, mint a vágyva vágyott reményteli jövő sem. Adja Isten, hogy az Erdő Péter bíboros, prímás-érsek címerével ellátott emlékbe adott és kapott rózsafüzéren végzett ima újabb erőforrása legyen a szenvedélyes folytatásnak, emlékezve, megértve és megélve az egyik ősi ipari mottót: Seperj bár utcákat, vagy építs gépeket, csak ember légy talpadon, ezt soha ne feledd…