Hála és köszönet...

Gábor Bertalan | 2022. december 27.
Hála és köszönet...

Ha visszaemlékezünk, az évközi idő 31. vasárnapját különös bensőséggel ünnepeltük. Szentmisénket, nemcsak a templomban, de a különböző médiafelületeken is többen és több helyen követték, mint máskor. 

 A szentmisében Kozsár Miklós, okleveles mérnök kérésére közösen imádkoztunk az egykori prágai NYITNIKÉK hajdani prímásáért, aki augusztusban horvátországi nyaralásán súlyos balesetet szenvedett. Miklós felvette a kapcsolatot Dr. Csókay András professzor úrral is, aki szakmailag sajnos már nem látott hatékony segítségnyújtást, de azt ajánlotta neki, hogy barátjukat bizalommal ajánlják a Jóisten különös kegyelmébe.

 A szentmisében nagy-nagy bizalommal imádkoztunk a súlyos beteg barát testi-lelki gyógyulásáért. Könyörgő imánkba a net segítségével bekapcsolódtak világban szétszóródott egykori „nyitnikések”, valamint a jelenlevő volt diáktársak is, akik a szentmise felajánlási menetében kenyeret és bort hoztak az oltárhoz, valamint Boldog Salkaházi Sára ereklyés fényképét, kérve az ő különös közbenjárását beteg barátjukért.

2022. december 27-én Boldog Salkaházi Sára vértanúsága emléknapján, akit 1944. december 27-én lőttek a Dunába, mivel szerzetesi házukban zsidó menekülteket bújtattak, ismét az ő különleges közbenjárását kértük a további javulás érdekében. A hozzátartozók jelezték, hogy betegünk, aki baleset következtében teljesen megbénult, már egyik kezével eszik és segítséggel ugyan, de már furulyázik is. Hála és köszönet…

 Ez csoda. Megfújta a furulyát. Éva bevitte abba a szobába. ahol a zongora van, és hagyta kicsit egyedül. Bal kézzel dallamokat, harmóniákat játszott. Kivisszük Botond egyik hegedűjét, kijön Boti is és fognak hegedülni. Laci lefogja a húrokat, Boti húzza a vonót. Éva ezt így elmagyarázta neki, megértette, és nagyon örült. Beszéltem vele telefonon, minden mondatomra válaszolt, persze nem igazán értettem, de reméljük lesz még jobb. Január elsejétől az a terapeuta fog vele foglalkozni, aki Kulka Jánost megtanította beszélni a stroke-ja után. Hát így... (KM)