Első bálozás az egyházi iskolában

Gábor Bertalan | 2024. június 23.
Első bálozás az egyházi iskolában

⁸2024. június 22-én a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont 8. és 9. osztályos növendékei szüleik, tanáraik, rokonaik és barátaik nagy örömére ünnepélyes keretek között megtartották első báljukat.

A kedves esemény kapcsán érdemes felidézni Ferenc pápa a minap elmondott szavait, aki a Vatikánban a nagyvállalatok és a bankok ügyvezetőivel találkozva ezt mondta: Egyetlen munkát sem lehet elsajátítani a vállalat vendégszeretete nélkül, ami azt jelenti, hogy jó lenne nagylelkűen befogadni a fiatalokat akkor is, amikor még nincs tapasztalatuk és megfelelő kompetenciáik, ugyanis minden munkát csak munkavégzés közben lehet megtanulni. Legyetek nagylelkűek, fogadjátok be a fiatalokat a vállalataitokba, előlegezzétek meg nekik a jövőt, hogy ne veszítse el a reményt egy egész nemzedék!

Nagy köszönet és hála a Gondviselésnek, hogy fiataljaink a szűkebb pátriában nem szűkölködnek erőforrásokban, lehetőségekben - jövőben.  Isten után nagy köszönet és a hála a szülőknek, a pedagógusoknak, a nevelőknek a nagy és szép felelősségérzetért.

Köszönet és hála Lükő Zsolt táncmesternek, aki az első bálozókat megtanította a helyes tánclépésekre, a harmónia őszinte megélésére, a kölcsönös odafigyelésre, a tánckultúra elsajátítására.

Adja Isten, hogy ezután is minden további bátor döntésünk: környezetünk, kultúránk, hitvallásunk, anyanyelvünk óvásának és továbbadásának az érdekében történjen! Ez ugyanis minden téren a leggyümölcsözőbb befektetés. Csak ismételni tudjuk Ferenc pápa zárószavait: Köszönet azért, amit most is tesztek: úttörők vagytok, ne csüggedjetek, folytassátok!