Az Úr méltó lakóhelyet vett

Gábor Bertalan | 2022. július 1.
Az Úr méltó lakóhelyet vett

Mons. Bernard Bober, kassai érsekfőpásztor 2022. július 1-jén az érseki hivatalban örömmel adta át főtiszt. Gajdo József, bolyi plébánosnak és Varga Istvánnak, a szolnocskai egyházközség kántorának, Boldog Meszlényi Zoltán, püspök csontereklyéjét, amelyet Őeminenciája Erdő Péter, bíboros, prímás, Esztergom – budapesti érsek, a főpásztor kérésére adományozott a szolnocskai Jézus Szentséges Szíve filiális templom új oltárába, amelyet 2022. augusztus 27-én fog konszekrálni maga a főpásztor.

A becses ereklyét főtiszt. Szerencsés Zsolt, esztergomi tiszteletbeli kanonok készítette és adta át Esztergomban 2022. június 22-én, az Erdő Péter bíboros 70. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen. 

Az érsekfőpásztor a szóbeli és képi beszámolók alapján látva a konszekrálásra kész új oltárt és liturgikus teret, elismerését fejezte ki a plébánosnak és a kántornak mindazért a sokoldalú nemes igyekezetért, amit a zsebkendőnyi közösségért olyan odaadóan és kitartóan végeztek, amelynek remélhetőleg méltó betetőzése lesz az augusztusi fölszentelés.

Ezúton is hála és köszönet mindazoknak, akik bármi módon hozzájárultak ahhoz, hogy az Úr méltó lakóhelyet vehetett a faluban és oltár épült az igaz Istennek. (vö. Józsue 22,19).