Áldást kaptunk, hoztunk, adtunk...

Gábor Bertalan | 2023. április 29.
Áldást kaptunk, hoztunk, adtunk...

A Szentatya Ferenc pápa magyarországi látogatása kapcsán a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia személyre szóló meghívása alapján egyházközségünket és iskolánkat hárman képviselték: Nagy István iskolaigazgató, Szabó Nóra Sára orsolyita nővér és Gábor Bertalan esperes-plébános.

Köszönet és hála a megtisztelő különös meghívásért, az előkelő helyért és a kényelmes részvételért. Szinte álomszerű, mesébe illő volt a Papp László Sportarénában töltött idő.

Jó volt hallani, hallgatni és megszívlelni a Ferenc pápa tanítását: Azok, akik „Istenhez kötik magukat” – ahogy Assisi Szent Ferenc és Árpád-házi Szent Erzsébet –, jótékonyak lesznek a szegények iránt. „Mert aki nem szereti testvérét, akit lát, nem szeretheti az Istent sem, akit nem lát” (1Jn 4,20).

Arra bátorítalak titeket, hogy mindig a jótékonyság nyelvén beszéljetek. Amikor arra törekedtek, hogy kenyeret vigyetek az éhezőknek, az Úr kivirágoztatja az örömöt, és életetek illatos lesz az általatok ajándékozott szeretettől.

Amikor imádkozol, ne félj mindent, ami benned zajlik, az Úr Jézus elé tárni: az érzelmeket, a félelmeket, a problémákat, az elvárásokat, az emlékeket, a reményeket. Az ima párbeszéd. Az ima - élet.

Mindnyájan értékesek vagytok az Úr Jézus számára! Ne feledjétek, hogy senki sem veheti el helyeteket az Egyház és a világ történetében: senki sem képes arra, amire csak ti vagytok képesek. Segítsünk egymásnak elhinni, hogy szeretnek és értékesek vagyunk, hogy nagy dolgokra vagyunk teremtve.

Köszönjük, hogy áldást kaptunk, hoztunk és adtunk…