A kisközösségek csodákra képesek...

Gábor Bertalan | 2021. december 29.
A kisközösségek csodákra képesek...

2021. december 29-én került átadásra a beregszászi Sámuel Alapítvány céljaira gyűjtött cipős-doboz adomány, amelyet a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjai, tantestülete és szülői szövetsége készített az idei karácsonyi ünnepek kapcsán.

A Sipos Géza vezette Alapítványt 2001-ben hozták létre azzal a céllal, hogy az intézmény növendékei szerető családokban, normális körülmények között, biztonságban nőhessenek fel, reményt adva ezzel az árva, illetve elhagyott gyermekeknek.

Az iskolaközpont közössége az idén is tudatosan cselekedett, hiszen a hiteles krisztusi Egyházban a kérügma, a liturgia és a diakónia harmóniában van. Egymást föltételezi a szent tanítás, az istentisztelet és a szeretetszolgálat. Nagyon fontos, hogy ez a tanítás egyre inkább átjárja a hívek gondolkodását. Egyházunk, kereszténységünk hitelességének mércéje az, hogy lehajolunk-e a rászorulókhoz, a hátrányban lévőkhöz? (Ferenc pápa)

A szépen elkészített csomagok begyűjtése, átadása és elszállítása ismételt gyönyörű jelei az idők jelei, benne a karácsony titkának értésének és megélésének.

A mindennapok tapasztalatai alapján nem valószínű, hogy az egész társadalom empatikus lesz a szegényekkel és a leszakadókkal. De ha össztársadalmi szinten nem is valósul meg az irgalom és a szolidaritás, lám, a kisközösségek csodákra képesek… köszönjük.